Konevi Anadolu Lisesi

Vizyon: Eğitim ve öğretimde Konya´nın model okulu olmaktır.

Misyon: Çağdaş Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen, özgüveni yüksek gençler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: Sabahçı Öğrenciler: Giriş-07:00 Çıkış-13:00 Öğlenci Öğrenciler: Giriş-13:15 Çıkış-19:15
Isınma: Doğalgazlı Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca, Arapça
Servis Bilgisi: Öğrenci servisleri bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz Liselere Giriş Sınavı puanına göre öğrenci almamaktadır. Kontenjan dahilinde diploma puanına göre yerleştirme yapılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin TYT-AYT Başarıları eşdeğer okulların başarılarına göre daha yüksektir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Öğrencilerimizin mezun oldukları yıl yerleşme oranı %61. Kalan öğrencilerimizin önemli kısmı diğer yıl tercih yaparak yerleşmektedirler.
Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi (Kız-Erkek), Voleybol (Kız), Basketbol (Erkek) Muhtelif Ferdi Branşlar
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, TÜBİTAK 4006 - Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Erasmus+ KA1, Erasmus+ KA2, e-Twinning, Gençlik ve Spor Bakanlığı Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus+ KA1, Erasmus+ KA2, e-Twinning
Kontenjan Bilgileri: 9.Sınıflarda kontenjan bulunmamaktadır.

WEB - https://konevianadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Işıklar Mah. Malas Cad. Kaygusuz Baba Sokak No 2 42100 Selçuklu / KONYA

Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim

Yerleşim Yeri - Merkez Selçuklu İlçesinde yani şehir merkezinde bulunmaktadır.

Adres - Işıklar Mah. Malas Cad. Kaygusuz Baba Sokak No 2 42100 Selçuklu / KONYA

Ulaşım Fatih-Özalkent Şehiriçi Minibüs ve Belediye Otobüsleri ile sağlanmaktadır. Tramvaya (Eski Sanayi Durağı) 5 dk. yürüme mesafesindedir. Fatih MTAL Lisesinin yanında, Doğan Yatağanlı Unlu Mamulleri ve Dünya Göz Hastanesinin karşısında bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şehir Merkezinde