Kültür Treni-Culture Train

Kültür Treni-Culture Train

Projemiz 2022 Ulusal Kalite Etiketi almıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

05.05.2022 572

23-08-2022

https://drive.google.com/drive/folders/1U8OCHr9CMV3NcFTW6Ctrre_Lal2nhmVC?usp=sharing

 

Kültür Treni(Culture Train)

Okulumuzun ortak olduğu Kültür Treni(Culture Train) isimli eTwinning projemizde ülkemizden Konya,Gaziantep ve Almanya'dan Kolbenz şehri yer almaktadır. Projemiz, genel olarak kültür, çevre ve teknolojiyle ilgili konulardan oluşmaktadır. Amacımız 1961 yılında hayata geçen Türk iş gücü Anlaşması ile başlayan Alman-Türk kardeşliği kültürlerin birbirini tanıması ve kaynaşması ile günümüzde ortak bir toplumsal miras haline gelmiştir. Projemiz kapsamında, öğrencilerimizin geçmişten günümüze oluşan bu bilgi birikiminden yararlanmasını istiyoruz. Projemiz boyunca eğitim, kültür, çevre, dil ve temalarında ortaklarımız ile işbirliği içerisinde öğrencilerimize kodlama ve web 2.0 araçlarını kullanarak zenginleştirilmiş öğrenme ortamı sağlamayı amaçlıyoruz.

Ocak ayında öncelikle öğrencilerimiz İngilizce kendilerini tanıtım videoları ve okul tanıtım videosu hazırladılar. Bunları hazırlarken Chatterpix gibi web2 araçlarını kullandılar ve öğrendiler. Daha sonra logo ve afişlerle ilgili öğrencilerimizle bir çalışma yaptık. Bu çalışmada öğrencilerimiz Canva gibi web2 araçlarını kullanarak Kültür Treni projemizle ilgili logolar ve afişler hazırladılar. Logo ve afiş hazırlamayı öğrendikleri verimli bir çalışma oldu. Bizler de hem kendimizi geliştirmeye çalıştık web2 araçları ile ilgili hem de e-twinning platformunu daha iyi öğrenmek için bazı seminerler aldık. Hepimiz için verimli geçen bir ay olduğunu düşünüyoruz.

Şubat ayında öğrencilerimizle beraber Scratch aracıyla blok tabanlı kodlama yaparak hem oyun tasarladık hem de projemizi daha eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Yine güvenli internet haftası olduğu için bununla ilgili okullarımızda çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin internet kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrendiği verimli bir çalışma ayı oldu.

Mart ayı yaşadığımız çevre ve doğayla ilgili bol bol çalışmaların yapıldığı bir ay oldu. Öğrencilerimizle birlikte doğamıza bir nebze katkı sunabilmek için okullarımızda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Yine çöp toplama gibi okuldaki diğer öğrencileri çevre konusunda daha bilinçli olmaları için çalışmalar yaptık. Atıkların nasıl daha iyi dönüştürülebileceğini, yaşadığımız dünyayı nasıl daha yaşanılabilir bir dünya yapabileceğimizi okullarımızda anlatmaya, aktarmaya çalıştık. Hem bizler için hem yaşadığımız dünya için çok verimli geçtiğini düşündüğümüz bir ay oldu.

Nisan ayında yaşadığımız yerlerde kültür gezilerimizi yaptık. Öğrencilerimizin hem yaşadığı yerlerdeki kültür değerlerini tanıdığı hem de projedeki diğer arkadaşlarının şehirlerindeki kültür değerlerini tanıdığı bir ay oldu. Özellikle geziler öğrencilerimizin çok hoşuna gitti gezerken hem öğrendiğimiz hem eğlendiğimiz bir ay oldu. Nisan ayını da amacına uygun verimli bir şekilde geçirdiğimizi düşünüyoruz.

Projemizden Çalışmalarından Örnekler

05-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-202205-05-2022

Book titled 'untitled'