Erasmus+ Okul Değişimi Ortaklıkları

Erasmus+ Okul Değişimi Ortaklıkları

KA229 - Okullar Arası Değişim Ortaklıkları

01.04.2018 1971

GENEL BİLGİ

Stratejik Ortaklıklar yüksek kaliteli öğretme, öğretim, öğrenme ve gençlik çalışması, kurumsal modernizasyon ve toplumsal yenilik getiren deneyimleri uygulamaya koymak amacıyla eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlara ve farklı sosyo-ekonomik sektörlerde aktif olarak yer alan şirketlere, kamusal otoritelere ve sivil toplum kuruluşlarına işbirliği yapma fırsatı sunar.

Stratejik ortaklığın hedeflerine ve oluşumuna bağlı olarak stratejik ortaklık projeleri iki türde olabilir:

Yenilikçi Stratejik Ortaklıklar: Bu kategorideki projelerin yenilikçi çıktılar üretmesi ve/veya mevcut ürün ya da fikirlerin yaygınlaştırılmasına ve kullanılmasına yönelik faaliyetler içermesi beklenir. Bu amaçla, fikri çıktı ve çoğaltıcı etkinlik planlanabilir ve bütçe talep edilebilir.

İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar: Bu kategorideki projelerin amacı kurumlara işbirliği ağları kurmaları, uluslararası kapasitelerini artırmaları ve fikir, uygulama ve yöntemleri paylaşmaları için fırsat sunmaktır. Proje amacı ve kapsamı ile orantılı olarak bu projelerin de somut çıktılar üretmesi mümkün olup faaliyet sonuçlarını yaygınlaştırmaları beklenir. Bu faaliyetler ve sonuçları proje yönetimi ve uygulaması için sağlanan standart bütçeden desteklenecektir. (Yükseköğretim alanındaki stratejik ortaklık projeleri bu kategoride olamaz.)

Avrupa Komisyonu tarafından bu iki ayrı proje türü için ayrı ayrı bütçe tahsisi yapılması öngörülmüştür. Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında ulusal bütçe tahsisatının % 80'i 'İyi Uygulamaların Değişimi', % 20'si ise 'Yenilik Geliştirme' projelerine ayrılmıştır. Bu doğrultuda, her iki proje grubu kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Seçilen stratejik ortaklığın türü başlangıçta başvuru formunda seçilmiş olmalıdır. Erasmus+ Okul Eğitimi alanında:

- Standart bir Karma Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA201) projesi kapsamında başvuru sahibi, hedefleri doğrultusunda bir seçim yaparak her iki proje türünde de başvuru yapabilir.

- Sadece okullardan oluşan ortaklık yapısında Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) başvuru formu doldurulacak olup bu başvurular İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklık tipinde olacaktır.

 

ERASMUS+ KA2

KA229 - Okullar Arası Değişimi Ortaklıkları

(School Exchange Partnerships)

Arif DEMİRTAŞ - Headmaster (Legal Representative)

Alphan MAT - Information Technologies Teacher (Contact Person)

Canan ENSARİOĞLU - English Teacher

Suade ANDUSE - History Teacher

Ali ÖZLÜ - English Teacher

Fatih BÜYÜKBALKAN - Information Technologies Teacher

Oktay KESKİN - English Teacher

Orhan ÖZYURT - Electrical and Electronics Technology Teacher

Seda SUR - English Teacher 

 

Background and Experience

● Who will be the key people in charge of running the project in your school?

Mr. MAT Alphan, Mr. OZLU Ali, Ms. ENSARIOGLU Canan, Mr. BUYUKBALKAN Fatih, Mr. KESKIN Oktay, Mr. OZYURT Orhan, Ms. SUR Seda and Ms. ANDUSE Suade are the key persons.